Festival Vertel! Za. 13 mei 2023

1 februari 2023 | Festival Vertel

Tijdens dit vertelfestival op 13 mei 2023 willen we onze nieuwe buren in Utrecht beter leren kennen door naar hun verhalen te luisteren. Wie zijn die ‘nieuwe buren’ precies? Met name vluchtelingen met en zonder verblijfsstatus, maar ook Utrechters met een migratieachtergrond die hier al wat langer zijn en expats die hier tijdelijk vertoeven. Hoe zijn ze hier terechtgekomen en wat is hun verhaal?

In maart 2023 starten we met de randprogrammering van vier open podiumavonden waarvoor we mensen uit diverse landen en culturen willen uitnodigen. We zijn op zoek naar zowel persoonlijke verhalen als betekenisvolle volksverhalen uit hun land van herkomst.

De volgende locaties en organisaties werken mee aan de open podia: De Voorkamer en Ubuntuhuis (Utrecht-Lombok), Welkom in Utrecht (nieuw AZC in Utrecht-Overvecht), Villa Vrede (Utrecht-Hoograven) en New Dutch Connections (Utrecht-Wittevrouwen).

Na de open podiumavonden krijgen tien deelnemers de kans om hun vertelvaardigheden verder te ontwikkelen tijdens een training die wordt verzorgd door de Vertelacademie. Daarnaast krijgen ze persoonlijke coaching op weg naar het festivalpodium op zaterdagmiddag 13 mei.

Op zaterdagavond 13 mei zijn er in de grote en kleine zaal van Theater Kikker professionele vertel(theater)voorstellingen te zien van enkele ‘nieuwe buren’.

Festival Vertel! is een samenwerkingsproject van Theater Kikker, Verhalenhuis Utrecht en de Vertelacademie. Meer informatie over de vier open podiumavonden en verteltraining (zoals data en locaties) volgt binnenkort.