Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Poëzieconcert: Ik leer je liedjes van verlangen – Bette Westera

24 mei @ 20:00 - 22:00

€12,50

“Ik leer je liedjes van verlangen” is een muzikale poëzievoorstelling bij Bette Westera’s gelijknamige boek. Begeleid door echtgenoot en gitarist Diederik van Essel draagt Bette haar gedichten over de koe, de oester, de eendagsvlieg en de zeester voor. Diederiks muzikale illustraties zetten de verdichte verhalen over de dieren kracht bij.

In haar boek heeft Bette Westera 47 dierenverhalen op rijm gezet. Ze vormen een humoristische kruising tussen biologie en taal, en zijn zó gelaagd dat zowel kinderen als volwassenen er plezier aan zullen beleven. Zo komt de Vlaamse gaai uit Gent, en haalt de koe “oude koeien uit de sloot” met haar gemijmer over vroeger, toen een koe nog een koe was, en niet alleen een uier. En wat krijg je als een das verliefd wordt op een dagpauwoog? Precies, een nest vol vlugge vlinderdasjes.

 

 Een oester uit het Hollands Nauw,

kwam bij de dokter, met zijn vrouw

Mijn man, zo sprak zijn echtgenote,

mijn man is altijd zo gesloten …

 

Dit poëzieconcert is unieke kans om deze bekende (kinder)boekenschrijfster te zien en te horen. Ze zal op speelse wijze haar eigen werk voordragen en zingen met gitaarbegeleiding van Diederik van Essel. Meer informatie: https://www.bettewestera.nl/index.html

 

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Simonshuis
Maliesingel 64
Utrecht, 3581 BS
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Verhalenhuis Utrecht
Telefoon:
06-28316474
E-mail:
info@verhalenhuisutrecht.nl