Voorstelling: De poppenspeler van Warschau – trio Wilde Eend

Wanneer?

Waar?

Organisator

Kaartverkoop

Voorstelling: De poppenspeler van Warschau – trio Wilde Eend

Valt er ooit iets te leren van een oorlog? En hoe blijf je overeind als je er middenin zit? Trio Wilde Eend speelt het verhaal van de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau probeert te overleven.

In alle ellende weet Mika het verschil te maken. Want met zijn poppenspel brengt hij mensen wat vrolijkheid én bied hij hoop. Levens van vriend en vijand in het getto verweven zich, door hun beider ogen bezien we de oorlog en de nasleep ervan.

Dit grotendeels waargebeurde verhaal krijgt nog meer kleur door ontroerende Oost Europese klezmermuziek en sfeervolle improvisaties.

Trio Wilde Eend: Gottfrid van Eck, vertelling en klarinet; Juul Beerda, accordeon en Jiska ter Bals, viool.

Regie:  Eugene Ligtvoet

Een bezoeker: “Gisteren naar jullie bijzondere en ontroerende theaterproductie geweest ! We zijn nog steeds erg onder de indruk van het hartverscheurende verhaal. Het werd op een indringende en natuurgetrouwe manier verteld. Het is hartverwarmend en boeiend van begin tot einde, ook de muzikale begeleiding was van buitengewoon hoog niveau en heel passend bij het verhaal. Diepe bewondering voor de inleving en uitvoering in zijn geheel!